Maak deze heerlijke soep to-go voor tijdens jouw volgende motorrit zelf! Simpel en snel te bereiden.
Dit heb je nodig:
500 gram pastinaak
500 gram raapstelen
400 gram kropsla
1 hele ui
1 teen knoflook
4 takken tijm
2 el olijfolie
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 l kippenbouillon
200 ml room
2 el mosterd fijn
Zout
Extra:
Een thermosbeker
En zo maak je het:
– Schil de pastinaken en snijd in blokjes.
– Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
– Doe de olijfolie in de pan en laat warm worden. Doe dan de uien erbij en bak deze glazig.
– Doe de pastinaak bij de uien en bak deze ook licht aan.
– Doe nu een beetje zout, kurkuma, knoflook en tijm erbij en bak dit iets mee.
– Blus het geheel af met kippenbouillon en kook de ingrediënten gaar in het vocht.
– Doe de room erbij en kook de soep iets in.
– Doe de raapstelen en gesneden kropsla erbij en kook kort.
– Blend de soep met een staafmixer en druk door een fijne zeef.
– Maak de soep af met zout, peper en de fijne mosterd voor wat pit in de soep.
Eventueel kun je er nog een klein beetje azijn bij doen om het wat frisser te maken.
Schenk de soep in een thermosbeker. Motorpak aan, de motor op en rijden maar!